Szeretettel köszöntünk!

„Hányan ismerik igazán a magyar szókincs gazdagságát, s tudnak élni beszédünkben-írásunkban nyelvünk gazdag kifejezési, finom árnyalási lehetőségeivel? Bizony még a legjobbak, a nyelvi szempontból legműveltebbek is állandó tanulásra, a magyar nyelv múltjának, jelenének minél alaposabb megismerésére, a jó példák, legjobb íróink nyelvének állandó tanulmányozására szorulnak, hogy ösztönös, ingatag „nyelvérzék”-en alapuló nyelvhasználatuk és ítéletük a nyelv igaz megismerésére épített nyelvi tudásra támaszkodhasson… Tanuljunk tehát, hogy világosan meg tudjuk mondani, mit akarunk, hogy jobban, pontosabban, szebben tudjuk kifejezésre juttatni gondolatainkat, érzéseinket. Ha elhanyagoljuk, maholnap nagy íróink, költőink nyelvét sem értjük meg. S ezzel létünk jogát játsszuk el.” (Kodály Zoltán)


 

012345678

Emléktábla avatás – Molnos Angéla tiszteletére

 

Szeretettel köszöntöm a megjelenteket. A mai nap azért gyűltünk egybe, hogy ünnepélyesen felavassuk dr. Molnos Angéla bölcsész, nyelvész, lélekgyógyász tiszteletére elhelyezett emléktáblát.

Módosítás dátuma: 2013. április 18. csütörtök, 15:32
Bővebben...
 

Megemlékezés

 

Kedves Emlékezők, Barátaim!

Vannak olyan emberek, akik adott helyzetben képesek összeterelni egymást nem ismerő személyeket, egymástól függetlenül működő közösségeket. Olyanok ők, mint a patakmeder, amely a lehulló csapadékot, a földfelszín alól kibuggyanó forrás vizét egy irányba tereli, és az éltető víz útját kijelöli.

Nem hagyják szétfolyni, nem hagyják elpárologni vagy ismét elnyelődni a személyekben vagy a közösségben még szunnyadó vagy már megfogalmazott vágyakat, célt, tetterőt, sőt: egyesítik azokat.

Dr. Molnos Angéla ezek közé az emberek közé tartozott.

Módosítás dátuma: 2013. április 18. csütörtök, 15:33
Bővebben...
 
 

Látogatók

Oldalainkat 3 vendég böngészi